pondělí 10. května 2010

SESTŘIČKA TAŤÁNA KRŠÍKOVÁ JE U LŮŽKA NEJLEPŠÍ

HAVÍŘOV (lp) - Vítězkou ankety Sestra Moravskoslezského kraje 2009 v kategorii sestra u lůžka se stala Taťána Kršíková z havířovské nemocnice.

V první dekádě dubna se v Ostravě uskutečnilo za účasti ministryně zdravotnictví Dany Juráskové a hejtmana Moravskoslezského kraje Jaroslava Palase slavnostní vyhlášení ankety Sestra Moravskoslezského kraje.

V kategorii sestra u lůžka zvítězila vrchní sestra psychiatrického oddělení havířovské nemocnice Taťána Kršíková, která je v havířovském špitále zaměstnaná od roku 1997. "Je velmi příjemné, že se veřejnost začala zajímat o práci zdravotních sester i jinak, než v souvislosti s nějakou kauzou nebo průšvihem.

Pokud sestry pracují zcela běžným způsobem, jsou milé, vstřícné, empatické, vzdělané, bere se to jako samozřejmost a nikdo se nijak zvlášť o jejich práci nezajímá.

Proto velmi oceňuji aktivitu agentury ERFA a její ředitelky Nytrové, která již podruhé tuto soutěž vyhlásila," řekla vítězka ankety, která byla v roce 2004 zvolena předsedkyní Unie sester NsP Havířov, kde působí také v Radě kvality a je navíc i členkou redakční rady nemocničního časopisu.

Průběh slavnostního večera se jí líbil. "Atmosféra večera byla velmi příjemná. Velkou oporou všem finalistkám byli moderátoři i vystupující umělci, kteří také ocenili práci sestřiček. Ze všech hostů v sále byla cítit obrovská podpora nás, které jsme se dostaly až na pódium a měly jsme pronést proslov, protože zdravotní sestry se stále ještě nedokáží vyhřívat v záři reflektorů na prknech, co znamenají svět a cítí se lépe spíše na svých odděleních a ambulancích se svými pacienty.

Celý večer byl velmi příjemný a decentní," uvedla dále Kršíková.

Vítězky jednotlivých kategorií obdržely hodnotné dary. Těšit se mohly například na náramkové hodinky, poukázky na nákup šperků, prádla nebo kvalitní kosmetiku.

Havířovská nemocnice měla v anketě ještě jedno želízko v ohni. Kula Přikrylová se v kategorii sestra v ambulantní sféře probojovala až do finále, což má také svou váhu. "Domnívám se, že je velkým úspěchem, že za naši nemocnici jsme byly nominovány dvě sestry a obě jsme se probojovaly až do finále, do něhož vybírala kandidátky odborná komise. Chtěla bych poděkovat za nás za obě těm, kteří nás nominovali a podporovali, stejně jako vedení nemocnice, které nás přijelo v hojném počtu podpořit přímo na slavnostní večer," dodala Kršíková, která je oblíbená pro vstřícnost, ochotu, péči a profesionální přístup.

(lp)

Název zdroje: Noviny Region Havířovsko

Žádné komentáře:

Okomentovat