středa 19. května 2010

PŘEDSTAVUJEME NOVÉ ŠKOLENÍ: VZDĚLÁVACÍ PROGRAM „KOMUNIKAČNÍ SPECIALISTA VE ZDRAVOTNICTVÍ“

Vzdělávací program je určen zejména pro zdravotní sestry z oddělení, která se zabývají léčbou závažných akutních nebo závažných chronických onemocnění (ARO, onkologie, neurologie JIP atd.), nebo vyžadují specifický přístup (dětská oddělení - komunikace s rodiči).

Cílem je připravit odborníka, který bude mít znalosti a zároveň i kompetence, aby s pacientem nebo jeho rodinou řešil složité situace, které vyžadují určité schopnosti i čas, např. přijetí závažného sdělení, zvládnutí strachu před zákrokem nebo léčbou, změnu životní situace, podpora edukace.

Komunikační specialista bude zároveň připraven na řešení krizových situací, například agresivního chování pacientů nebo jeho příbuzných. Činnost komunikačního specialisty povede jednak k ulehčení práce a úspoře času lékařů, dále k eliminaci konfliktů a stížností a v neposlední řadě i zvýšení spokojenosti pacientů.

Jedná se o půlroční vzdělávací program, který kombinuje intenzivní praktické školení s lektory (6x2 dny) se samostudiem a je ukončený závěrečným hodnocením a supervizí 3 konkrétních případů z praxe.

Žádné komentáře:

Okomentovat