úterý 1. června 2010

PÍSECKÁ NEMOCNICE ZÍSKALA CERTIFIKÁT

Lékařská komora jej uděluje zdravotnickým zařízením, která jsou ideálně personálně vybavena. Nemocnice Písek jako první z jihočeských nemocnic a jako druhá v republice obdržela certifikát České lékařské komory (ČLK) s názvem Nemocnice 21. století. Komora jej uděluje nemocnicím, které jsou ideálně personálně vybavené. To znamená, že mají dostatek kvalifikovaných zdravotníků, jimž nemocnice umožňuje dál pracovat na svém profesním růstu a vytváří jim dobré pracovní podmínky.



"Léky a přístroje není těžké sehnat. K tomu jsou potřeba peníze. Nejtěžší je získat personál. V současné době hlavně mladí lékaři odcházejí. Proto Česká lékařská komora považuje certifikát, který uděluje ideálně personálně vybavené nemocnici, za nejdůležitější. Bez kvalifikovaného zdravotnického personálu není možné poskytovat kvalitní zdravotní péči," uvedl vedoucí oddělení vnějších vztahů ČLK Michal Sojka.

Vedení písecké nemocnice dlouhodobě zastává názor, že na prvním místě je spokojený personál. Pouze spokojený lékař a zdravotnický personál poskytne pacientovi kvalitní a účelnou péči, díky níž bude zase pacient spokojený. Ředitel nemocnice Písek Jiří Holan považuje certifikát Nemocnice 21. století za nejdůležitější známku zdraví nemocnice.

"Je to signál pro zaměstnance, ale i absolventy, že jsme nemocnicí, která jim má co nabídnout. Je to signál managementu, že filozofii, kterou razíme, asi razíme dobře. Je to signál vlastníkovi, Jihočeskému kraji, že se chováme jako dobrý hospodář. A v neposlední řadě je to signál pro pacienty," konstatoval ředitel Holan.

Na prvním místě

Certifikát je podle hejtmana Jihočeského kraje Jiřího Zimoly (ČSSD) výzvou pro ostatní jihočeské nemocnice. Poděkování za jeho získání si zaslouží všech 730 zaměstnanců nemocnice.

"Je vidět, že i v dnešním světě, kdy často vítězí materiální stránka, se v písecké nemocnici nezapomíná na člověka - zaměstnance. Tady je člověk na prvním místě," je přesvědčený Zimola.

Název zdroje: Právo

Regionální mutace| Právo - Jižní Čechy

Žádné komentáře:

Okomentovat