pátek 5. června 2009

ČTENÁŘSKÁ ANKETA: VOJENSKÁ NEMOCNICE V OLOMOUCI JE NEJOBLÍBENĚJŠÍ

Olomouc/Péče a chování zdravotnického personálu jsou na Olomoucku nejlepší ve Vojenské nemocnici Olomouc. Tak alespoň hlasovali čtenáři v internetové anketě Olomouckého deníku.

"Je to cenná informace, protože reflektuje názor lidí. Je to potěšitelné, ale výsledek je i zavazující," reagoval náměstek ředitele vojenské nemocnice René Dryml. Vojenská nemocnice v posledních letech významně investovala do přístrojů i pokojů, ale také do barokního komplexu, v němž působí. "Podařilo se skloubit historii a užití pro současnost, což má velký význam," poznamenal.

Co do kvality péče, chování zaměstnanců, ale hlavně dopravní dostupnosti zhodnotili lidé vysoce Fakultní nemocnici Olomouc. Z lůžkových zařízení na Olomoucku skončila na druhé příčce, v dopravní dostupnosti s přehledem zvítězila. "Těší nás, že nás čtenáři řadí mezi tři nejlepší zdravotnická zařízení v kraji v kvalitě péče a přístupu personálu. Necháváme si zpracovávat průzkum spokojenosti pacientů pravidelně už řadu let a podobné šetření provádí i ministerstvo zdravotnictví jako náš zřizovatel. Všechny výsledky se snažíme využívat," uvedl mluvčí Egon Havrlant.

Naopak pacienti nenominovali na přední příčky nemocnice, které kraj pronajal Středomoravské nemocniční. Ani špitál ve Šternberku, který se těšil velké popularitě, nezabodoval. "Otázkou je, nakolik čtenáři dokážou posoudit kvalitu péče. Posuzují vnější atributy: chování personálu, jídlo, čistotu. Jsou to psychologické aspekty, které jsou pro ně důležité. Nemocnice samy by si měly takové průzkumy provádět a s výsledky pracovat," uvedl náměstek hejtmana pro zdravotnictví Michael Fischer.

Agel, jehož dceřiná společnost Středomoravská nemocniční má nemocnice ve Šternberku, Přerově a Prostějově v pronájmu, anketu nekomentoval. Jeho mluvčí Tomáš Želazko poukázal na to, že nemocnice se v minulých letech pohybovaly na předních příčkách. "Agel sám pořádá ankety spokojenosti svých pacientů," poznamenal.

Název zdroje: Olomoucký deník

Autor: (tau)

Žádné komentáře:

Okomentovat