pondělí 16. února 2009

ŽÁDNÉ HROMADNÉ VÝPOVĚDI SE V NEMOCNICI NEKONAJÍ

Šířené desinformace podle vedení špitálu vrhají špatný pohled na celé zařízení

Autor: BÁRA KELNEROVÁ

Havířov/Ředitel nemocnice Jan Ferenc se ohradil proti otištěnému tvrzení, že by lékaři chtěli podávat hromadné výpovědi. Rovněž opět vyvrací pochybnosti, že by situace na interně byla nestabilní a nesplňovala normy.

"Personální obsazení je dostatečné a v souladu s platnou vyhláškou, a za tím si stojím. Již neuvažujeme o otevření interního oddělení D, ale jednáme se zdravotními pojišťovnami o otevření druhé geriatrické stanice. Velkým problémem havířovské nemocnice je nemožnost překládat pacienty z akutních interních lůžek na doléčení. Nemocnice nemá ani lůžka následné péče a na překlad do LDN se čeká i 10 dnů. V současné době čeká na LDN sedm pacientů, z toho dva mají už určený termín," uvedl Ferenc, který dodává, že průměrná ošetřovací doba na interně se v nemocnicích pohybuje kolem šesti dnů, kdežto v Havířově je průměr deset dnů.



Hromadný odchod se nechystá



"Abychom pacientům zajistili maximální zdravotní péči je naším cílem získávat a zaměstnávat kvalitní odborníky z řad lékařů. Nemáme nyní žádné poznatky o hromadném odchodu lékařů, a co se týče doktora Spilky, ten má podanou výpověď od 29. prosince. Není tedy pravda, jak bylo citováno jedním lékařem v Deníku, že ji podal až nyní. Právě tyto veškeré mylné informace vrhají světlo nestabilnosti na jednotlivá oddělení. Pokud má někdo jakékoliv pochybnosti, může za mnou přijít osobně a na základě písemných důkazů se přesvědčit o opaku," doplnil ředitel.

Po nástupu nového primáře na interní oddělení svolá nemocnice tiskovou konferenci, na které Jan &Uum;rge představí koncepci vedení interního oddělení.

Žádné komentáře:

Okomentovat