pondělí 11. dubna 2011

NEMOCNICE ZAČÍNAJÍ TESTOVAT ON-LINE OBJEDNÁVÁNÍ PACIENTŮ

Na odborné vyšetření bez čekání. Tak by měl fungovat elektronický objednávkový systém, který teď začaly testovat na některých odděleních nemocnice v Klatovech a Rokycanech. Pokud se novinka osvědčí, převezmou ji i další nemocnice zřizované Plzeňským krajem.
"V Klatovech bude systém využívat sonografie, osteologické a chirurgické pracoviště, v Rokycanech interní ambulance a ženská poradna. Do projektu je zapojena i privátní ambulance praktického lékaře pro dospělé v Klatovech," sdělila mluvčí krajského úřadu Petra Jarošová. Testovací provoz potrvá půl roku, v případě úspěchu jej kraj možná nabídne i praktickým lékařům v regionu.
Zkrátí se čekací doby
"Objednávání k lékařům přes internet ušetří čas pacientům a usnadní práci zdravotnickému personálu," konstatoval krajský radní pro zdravotnictví Václav Šimánek. "Mělo by výrazně odpadnout papírování i telefonování, zkrátí se čekací doby. Naším cílem je zvýšit dostupnost zdravotní péče a zkrátit čekací doby pacientů," dodal Šimánek.
Klient bude vědět, kdy a kam je objednán, popřípadně další podrobnosti o vyšetření. Lékař naopak získá kontaktní údaje na pacienta. Pokud by se zamluvené ošetření nemohlo z nepředvídatelných důvodů uskutečnit, bude na to zaregistrovaný člověk upozorněn pomocí SMS nebo e-mailem. Zkušebně systém funguje na adrese http://klekari.plzenskykraj. cz/.
"Do budoucna by si lidé v Plzeňském kraji při internetovém objednávání mohli sami vyhledat příslušné vyšetření a lékaře ve svém okolí," doplnila Jarošová. Objednávání přes web by mělo fungovat i uvnitř nemocnic. "Pacienta by zdravotníci odeslali na jednotlivá oddělení k vyšetřením podle volných míst v počítači," dodala Jarošová.
Autor:  Ivan Blažek
Zdroj:  Právo

Žádné komentáře:

Okomentovat